یک دهه گذشت و هنوز پوسته تاریک ویندوز کامل نیست!


در تابستان ۲۰۱۶، مایکروسافت اولین به‌روزرسانی بزرگ ویندوز ۱۰ را منتشر کرد که شامل گزینه‌ی جدیدی برای فعال‌کردن حالت تاریک می‌شد. این قابلیت به کاربران اجازه می‌داد تا به‌صورت سیستمی بین تم‌های روشن و تاریک جابه‌جا شوند و تجربه‌ای راحت‌تر به‌ویژه در محیط‌های کم‌نور کسب کنند. حتی با اینکه در آن زمان بسیاری از برنامه‌ها و رابط‌های سیستمی از چنین قابلیتی پشتیبانی نمی‌کردند، افزوده‌شدن آن یک قدم در مسیر درست بود.

وضعیت به‌مرور تغییر کرد و امروزه بسیاری از برنامه‌ها از تغییر بین تم روشن و تاریک بر‌اساس تنظیمات داخلی ویندوز پشتیبانی می‌کنند؛ اما همین موضوع درباره‌ی رابط کاربری خود ویندوز صادق نیست که از زمان افزوده‌شدن حالت تاریک تغییر چندانی نکرده است.

وقتی ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۱۵ عرضه شد، ترکیبی از عناصر روشن و تاریک در رابط کاربری آن دیده می‌شد. تسک‌بار و منو استارت و اکشن‌سنتر کاملاً پوسته‌ی تاریک داشتند؛ اما فایل‌ اکسپلورر و کانتکست‌ منوها هنوز‌هم از تم روشن استفاده می‌کردند. در سال ۲۰۱۶،‌ مایکروسافت به‌طور رسمی گزینه‌ی فعال‌کردن حالت تاریک را با به‌روزرسانی به ویندوز ۱۰ اضافه کرد. این‌ بار فایل‌ اکسپلورر و کانتکست‌ منوها نیز از حالت تاریک بهره می‌بردند.

بر‌اساس یادداشت زک بَودِن در ویندوز‌ سنترال، حتی با وجود افزوده‌شدن رسمی حالت تاریک، تغییرات پوسته فقط به‌صورت سطحی انجام شده بودند و مواجه‌شدن با بخش‌هایی از سیستم‌عامل که با این حالت هماهنگی نداشتند، کار چندان سختی نبود. کاربران هنوز‌هم با بخش‌هایی مانند کادرهای کپی، پنجره‌ی Properties فایل‌ها، پنجره‌ی Run، کنترل‌پنل و ویرایشگر رجیستری مواجه می‌شدند که با حالت تاریک سازگار نبودند.

تقریباً ۱۰ سال از زمان افزوده‌شدن حالت تاریک به ویندوز می‌گذرد و بخش‌های یادشده هنوز‌هم در سیستم‌عامل مایکروسافت حالت تاریک ندارند. حتی امروز هم در ویندوز ۱۱ نیز هنگام کپی فایل یا بازکردن پنجره‌ی Properties فایل‌ها با رابطی روشن مواجه می‌شوید که چشم‌ها را اذیت می‌کند. این مشکل زمانی بیشتر به چشم می‌آید که می‌فهمیم این بخش‌ها جزو قسمت‌هایی از ویندوز هستند که کاربران روزانه با آن‌ها سر‌و‌کار دارند.

نکته‌ی آزاردهنده این است که می‌دانیم مایکروسافت در طول توسعه‌ی ویندوز ۱۱ در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ روی تکمیل حالت تاریک کار کرده بود. نسخه‌های داخلی این سیستم‌عامل شامل پیشرفت‌هایی برای اضافه‌کردن حالت تاریک به بخش‌های قدیمی‌تر مانند پنجره‌ی Properties فایل‌ها و کادر‌های کپی بودند؛ اما به‌دلایلی نامعلوم این تغییرات هیچ‌وقت کامل و به نسخه‌های پایدار ویندوز اضافه نشدند.

سایر سیستم‌عامل‌ها مانند macOS، iOS و اندروید، حالت تاریک را به‌طور یکنواخت و بی‌نقص پیاده‌سازی کرده‌اند. در این سیستم‌عامل‌ها وقتی حالت تاریک فعال باشد، به‌ندرت با بخشی از رابط کاربری مواجه می‌شوید که طراحی‌اش اذیت‌کننده باشد؛ اما در ویندوز ۱۱ این اتفاق هر روز رخ می‌دهد و ظاهراً مایکروسافت هم اهمیتی نمی‌دهد.

مقاله‌های مرتبط:

به‌عنوان نمونه‌ای دیگر از بی‌توجهی مایکروسافت، باید اشاره کرد که این شرکت در سال ۲۰۱۸ تم روشن اختصاصی به ویندوز ۱۰ اضافه کرد و آن را به‌عنوان پیش‌فرض قرار داد تا ظاهر کلی سیستم ناقص به نظر نرسد.

برای کاربرانی که به حالت تاریک برای کاهش خستگی چشم و افزایش بهره‌وری وابسته‌اند، بی‌توجهی مایکروسافت آزاردهنده است. در‌حالی‌که اپلیکیشن‌های شخص ثالث مانند تلگرام، اسلک، واتساپ و حتی آفیس خود ردموندی‌ها به‌طور کامل از حالت تاریک پشتیبانی می‌کنند، عناصر اصلی ویندوز هنوزهم از ارائه‌ی تجربه کاربری هماهنگ در پوسته‌ی تاریک ناتوان‌اند. این رابط نامنسجم به تصویر حرفه‌ای مایکروسافت آسیب می‌زند و بهره‌وری کاربران در ساعات شب را کاهش می‌دهد.

بی‌میلی مایکروسافت در اولویت‌بندی این مشکل حتی با تغییرات در تیم مدیریت ویندوز، این سؤال را به وجود آورده است که هرگز پوسته‌ی تاریک ویندوز کامل خواهد شد یا نه؟ تا همین امروز، کاربران ویندوز همچنان با حالت تاریکی مواجه‌اند که بیشتر به پازل نیمه‌کاره شباهت دارد تا سیستمی که یکی از غول‌های فناوری جهان توسعه‌ داده است.



Source link

بررسی ها

0 %

امتیاز کاربر

0 رتبه بندی ها
به این امتیاز دهید

نظر خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *