AMD به‌زودی مشکل آزاردهنده پردازنده‌های Strix Point را برطرف می‌کند


ایسوس و AMD اعلام کرده‌اند که با به‌روزرسانی بایوس برای APU-های Strix Point، تأخیر بین هسته‌ای را به حدود ۶۰ تا ۷۰ نانوثانیه کاهش خواهند داد. هم‌اکنون پردازنده‌های Strix Point با بیش از ۱۷۰ نانوثانیه تأخیر بین هسته‌های Zen 5 و Zen 5c مواجه هستند که به افت عملکرد چندهسته‌ای منجر می‌شود.

معماری Zen 5 باعث بروز مشکلاتی در تأخیر بین هسته‌ها شده است و به‌خصوص روی اجرای فرایندهایی که نیاز به ارتباط بین هسته‌های Zen 5 و Zen 5c دارند، تأثیر می‌گذارد. این مشکل در پردازنده‌ AMD سری رایزن ۹۰۰۰ برای دسکتاپ و سری لپ‌تاپی Strix Point از جمله پردازنده‌های Ryzen AI 9 365 و Ryzen AI 9 HX 370 و Ryzen AI 9 HX 375 دیده می‌شود.

تأخیر بالای بین هسته‌ای به‌ویژه در سی‌پی‌یوهایی که تعداد هسته‌های بیشتری در قالب دو CCD (چیپلتی با هسته‌های چندگانه) دارند، رواج دارد. در حالی که این مشکل برای پردازنده‌های دسکتاپ رایزن ۹۰۰۰ از طریق یک به‌روزرسانی بایوس حل شده است، تراشه‌های Strix Point هنوز درگیر هستند.

طبق پست یک افشاگر در ایکس، AMD با انتشار به‌روزرسانی موفق به کاهش چشمگیر تأخیر بین هسته‌‌ای شده است. البته هنوز ای‌ام‌دی و ایسوس این مسئله را به‌طور رسمی تأیید نکرده‌اند.

مقاله‌های مرتبط

همان‌طور که در جدول دیده می‌شود، تأخیر بین هسته‌ای معمولاً ۱۶۰ تا ۱۸۰ نانوثانیه است که نسبت‌ به تأخیر درون هسته‌ای در میان کلاسترهای Zen 5 بسیار بالا به‌حساب می‌آید. خروج از کلاستر Zen 5 بر عملکرد چندهسته‌ای تراشه‌های Strix Point تأثیر قابل توجهی می‌گذارد. ای‌ام‌دی و ایسوس با به‌روزرسانی آزمایشی توانسته‌اند تأخیر را به ۶۰ تا ۷۰ نانوثانیه کاهش دهند که تقریباً بهبودی ۲ برابری محسوب می‌شود.

لپ تاپ ایسوس مدل TUF Gaming Air 2024 اولین نوت‌بوکی‌ خواهد بود که به بایوس نسخه‌ی ۳۱۲ یا بالاتر به‌روزرسانی می‌شود. سایر لپ‌تاپ‌های ایسوس نیز به‌زودی آپدیت مذکور را دریافت خواهند کرد و در نهایت نوبت به نوت‌بوک‌های دیگر تولیدکنندگان خواهد رسید.



Source link

بررسی ها

0 %

امتیاز کاربر

0 رتبه بندی ها
به این امتیاز دهید

اشتراک گذاری

نظر خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *